Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

“Πιάνουν” λιμάνι στις 26 Ιουλίου τα Ιταλικά πλοία

Τουριστική ενίσχυση από τη γειτονική Ιταλία θα έχει η Ζάκυνθος, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 26 Ιουλίου, όπου στο λιμάνι του νησιού μας θα ελλιμενιστούν δύο πλοία, τα οποία θα μεταφέρουν αρκετούς επισκέπτες.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η έλευση των Ιταλών στο νησί μας μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού σε περίοδο οικονομικής κρίσης και τουριστικής πτώσης, η συγκεκριμένη αγορά μπορεί να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα και να δώσει “ανάσα” στις επιχειρήσεις.
Φέτος, λοιπόν, και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο τουριστικός πράκτορας, Γιάννης Λουκίσας, θα έρχονται δύο πλοία στη Ζάκυνθο, τα δρομολόγια των οποίων θα γίνονται την ίδια ώρα.
Το ταξίδι των Ιταλών θα ξεκινήσει από τις 25 Ιουλίου (χρειάζονται 17 περίπου ώρες για να φτάσουν στη Ζάκυνθο) και υπολογίζεται ότι θα αφιχθούν στο λιμάνι γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της 26ης Ιουλίου.
Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από το Πρίντεζι, ενώ θα υπάρχουν και ενδιάμεσοι σταθμοί πριν φτάσουν στη Ζάκυνθο, αφού Ιταλούς θα δεχθούν τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά.
Η… “απόβαση” των Ιταλών επισκεπτών θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου, ενώ δρομολόγια θα γίνονται μόνο την Δευτέρα (δηλαδή, τα Ιταλικά πλοία θα έρθουν έξι φορές φέτος στο νησί μας).
Από ΄κει και πέρα, το ένα θα δένει στο μόλο του Αγίου Νικολάου (στο σημείο που βρισκόταν το “ΦΩΣ”), ενώ το άλλο θα ελλιμενιστεί σε μια από τις θέσεις που δένουν και τα πλοία της γραμμής, δηλαδή στο μόλο του Αγίου Διονυσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου